Festett üveg a konyhában

Biztosan láttatok már olyan modern konyhát, ahol a tűzhely, mosogató, tehát a szekrény mögötti falat színes üveggel  burkolták. Ez egy nagyon praktikus megoldás, hiszen a sima üveg jól tisztítható, a csempéhez hasonlóan, viszont ultramodern hatást lehet vele elérni. Ami a számunkra - kreatív, barkácsoló és újrafelhasználó derék asszonyok - számára érdekes az az, hogy néhány bátor jelentkező házilag elkészítette. Az Ikeából vásárolt edzett üvegpolcot tetszőleges színnel lefújták, és száradás után a falra illesztették. 
Teljes leírást nem találtam az elkészítésről, de az ötlet figyelemreméltó, mert pontosan olyan színfolt kerül így a konyhába, ami neked tetszik, olcsó (legalábbis olcsóbb, mint egy eredeti festett üveg), és miért ne lehetne variálni? Színek, minták... persze azért kell hozzá némi tapasztalat, ügyesség, hozzáértés, de talán megéri utánajárni...
Íme néhány kép:


Mellesleg egy ötlet: dekoratív papírt is lehetne az üveg mögé ragasztani, vagy plexi mögé, ezáltal egy szép mintás hátteret lehetne készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése