Papír-rojtok az ajtóra

Hirtelen nem tudtam jobb címet kitalálni... A lényeg az, hogy adva volt a probléma. A probléma az volt, hogy az egyik szoba és a másik szoba közötti ajtón üvegablakok voltak - illetve vannak is - amik természetesen teljesen átengedik a fényt, ami ugye zavaró. Gondoltam rá, hogy készítek rá dekupázst, vagy függönyt, vagy kicseréljük az üveget valami kevésbé átlátszóra, de azután abban maradtunk a férjemmel, hogy nem költünk rá, mivel úgyis ki fogjuk cserélni. Ezért egy átmeneti megoldásként olyan papír-rojtokat készítettem rá, amit itt is láttam, és már több hónappal ezelőtt más honlapokon is, de valahogy persze most nem sikerült újra megtalálnom.
Íme a saját készítésű rojtos ajtó:


  

   

Az elkészítése nagyon egyszerű: A4-es nyomtatópapírt kettévágtam hosszában, és berojtoztam ollóval. Igyekeztem kb. egyformára vágni. Ezután alulról felfelé felragasztgattam celluxszal. 
A végeredmény egyrészt praktikus lett, másrészt tényleg jól néz ki. Ha esetleg megunom, egyszerűen leszedem, és mást teszek fel. Ami a színt illeti, lehet hogy egy szép, jó minőségű, színes papír még szebb lett volna, de próbának ez is megfelel. 

Íme egy profi dizájner műve, aki fali dekorációnak használta:

papír lakás2

Lényegében nagyon hasonlít, nem?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése