Száraztészta karácsonyfadísz - 2.

Sziasztok! Ismét egy száraztésztából készített karácsonyfadíszt szeretnék bemutatni, amit itt találtam.
Már volt előzőleg egy tésztából készített, glitteres csillag alakú karácsonyfadísz bejegyzésem, most pedig egy angyalka következik. Tényleg nagy a variációs lehetőség, és teljesen egyedi díszeket lehet összehozni így, úgyhogy ideje nekem is körülnéznem a kamrában...

Ragasztópisztollyal érdemes ragasztani az elemeket, mert azzal gyorsan megy, nem kell várni a száradásra. Így percek alatt kész van a nagy mű.
Az angyalka fejéhez szükségeltetik egy 2 cm átmérőjű fa golyó, vagy gyöngy.
Dauerol haja van az angyalkának....jaj.Ezután ceruzára vagy hurkapálcikára tűzve le kell fújni gyorsan száradó spray festékkel. A képen láthatóak már a 3. réteg után vannak lefényképezve.


Száradás után vékony hegyú alkoholos filccel van megrajzolva az arca.


Ilyen lesz, ha egyszerűen fehéren hagyjuk:


A variációk száma még mindig végtelen, hiszen bárhogyan lehet még dekorálni tovább az angyalkát. Például lehet aranyszínű lakkfilccel kifesteni a csillagokat rajta, vagy gyöngyökből karikát illeszteni a fejére, ezt hogy is hívják? Ja igen, glória. (Meglepődnénk, hogy ezek az emberi elképzelt angyalkák mennyire irtózatosan nem is emlékeztetnek a valódi bibliai hatalmas, erős angyalokra, de mindegy...)


6 megjegyzés:

 1. Jaj nagyon édes! 2 éve én egy egész betlehemi jelenetet kaptam száraztésztából, annyira aranyos látványos. Majd mutatom.

  VálaszTörlés
 2. Hát ez hihetetlen édes! Nagyon tetszik a blogod, ha belefér, még ezt az angyalkát megcsinálom Karácsonyig!

  VálaszTörlés
 3. Köszi és sok sikert az angyalkához!

  VálaszTörlés
 4. Hol lehet ilyen tésztákat kapni melyik üzletben?

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés