Karácsonyfadísz tésztából!

A következő nagyon kis csinos díszekbe az imént botlottam a neten: száraztésztából készített karácsonyfadíszek! És szépek! Nagyon nagyon tetszik!

Íme az elkészítésük lépésről-lépésre:

1. Vedd elő a tésztát! Különféle formákat használhatsz, amit csak szeretnél.

2. Kezdj el játszani velük! Azaz próbálj meg kirakni mindenféle hópehely formára emlékeztető mintát. A variációk száma végtelen, úgyhogy biztos hogy sikerül valami nagyon egyénit kitalálni.

3. Valamilyen jó erős ragasztóval ragaszd össze a tésztákat, pihentesd sütőpapíron addig, amíg meg nem szárad teljesen. Ha néha megforgatod azzal megelőzöd, hogy kifollyon a ragasztó, és a papírhoz ragadjon a hópihe.

4. Ezután egy nagyobb helyen rakd ki a csillagokat, és gyorsan száradó, fényes festék spray-jel fújd be őket.
Ugyanezt a másik oldalukkal is, miután megszáradtak. Szépen vonja be teljesen a fehér festék őket.
Nagyon fontos, hogy csak igen vékonyan fújjuk be őket egyszerre, mert ha sokat fújunk rá, a tészta elkezd megpuhulni, és az nem lenne túl jó, ugyebár. Naszóval. Szerintem itt ki kell kisérletezni, és a valahanyadik már biztos jól fog sikerülni.

5. Ezután jön a csillám! A glitter. A hópelyheket át kell kenni vízzel felhigított hobby ragasztóval, és bőségesen megszórni csillámmal. Teljesen meg kell hogy száradjon. Ha kimaradnak részek, azt újra lehet kenni, és csillámozni természetesen, amíg szép egyenletesen csillog az összes. A képen látható hópelyhekhez átlátszó glittert használtak, de más, színes csillám is jó hozzá. Ízlés szerint.

6. Fűzz bele damilt, vagy szalagot, vagy pedig fűzd fel füzérbe.

Íme a képek:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése