Viaszolt őszi levelek

Az alábbi kreatív ötletet azoknak ajánlom, akik már kicsit jártasabbak a barkácsolás világában, vagy akik szeretnének valami igazán szép, és kreatív csodát véghezvinni. Mert ez a viaszolt levél koszorú tényleg gyönyörű, gyorsan kész van, és minimális ráfordítást igényel. Még gyönyörű az ősz, még rengeteg színes falevél integet hívogatón felénk: vegyél fel, vigyél haza! Még ki lehet használni ezt a pár napot, hogy szép őszi dekorációkat készítsünk.
A lentebb bemutatott művelet lényege, hogy a szép színes faleveleket felolvasztott viaszba mártogatjuk bele, és amíg még meleg a viasz, rá lehet vele ragasztani a leveleket a kartonpapírra. A forró viaszra vigyázni kell, ne égesd meg magad! Én most az előbb kipróbáltam, igaz csak egy kis levéllel, nem ilyen szép nagy levelekkel, de igen, meglepően erősen felragadt a kartonpapírra, és nem is égettem meg magam, mert már nem volt tűz forró a viasz. A viasz egy kissé mattítja a színeket, de lényegében ugyanolyan szép színes maradt a levelem, mint előtte.
Hozzáteszem, hogy már lepréselt levelekkel is el lehet ezt játszani, akkor viszont vigyázni kell, hogy ne törjön el a levél a viaszolás során, és a végeredmény egy laposabb kreáció lesz.
Át kellene gondolni, hogy koszorú helyett még milyen módon lehetne ezt a technikát alkalmazni. Íme a képek:

Erre van szükség hozzá: levelek, viasz, kartonlap, és madzag vagy szög a felakasztáshoz
Először is egy alufóliával bélelt lábosban felolvasztjuk a viaszt. Kis darabokban gyorsabban megy.


Az alapot képező kartonunkat kilyukasztjuk, hogy fel tudjuk majd függeszteni.

A leveleket belemártjuk a viaszba.

A még meleg viaszos leveleket hozzáragasztjuk a karton körhöz, kívülről befelé haladva.

És kész az ajtódísz szép színes őszi falevelekből!source: http://noituttinsieme.blogspot.com/

(a kedves hölgy külön kérésére ideírom a forrást... attól függetlenül, hogy minden képen ott szerepel a weboldala neve.:)
2 megjegyzés:

  1. You can use my ideas and my photos, but it is more correct to cite the source, thanks!

    VálaszTörlés
  2. Hi! Your webside's name is on every picture! This is why I did not cited the source!

    VálaszTörlés