Rózsacukor

Rózsavíz, rózsa-fagylalt, ezekről már hallottam. A rózsacukor számomra újdonság.
Most még szépen nyílnak a rózsák, dacára az október végi időjárásnak. Most még le lehet szedni a gyönyörű sötétvörös rózsaszirmokat, megszárítani, és mozsárban vagy kézzel szétmorzsolva apróra törni, utána pedig cukorba keverni, vagy másként, cukorral rétegezve, egy szép üvegbe belehelyezni. Két-három hétig szorosan lezárva kell tartani, és néha megrázni.
Fagyi tetejére, limonádéba, joghurtra, sütire, sokféleképpen fel lehet használni. Szép üvegben, dekoratívan becsomagolva gyönyörű ajándék. A bejegyzés végén találhatsz egy kinyomtatható/letölthető befőttesüvegre ragasztható cimkét, arra az esetre, ha el szeretnéd készíteni ezt a finomságot. A cimke mérete 6,5 cm.
Oda kell figyelni arra, hogy csak olyan rózsából készítsük el, amiről száz százalékosan tudjuk, hogy nem volt vegyszerrel permetezve!!!
Íme egy-két kép:

1. megszárítjuk a szirmokat

2. összemorzsoljuk mozsárban vagy kézzel


3. cukor közé keverjük, vagy rétegezzük

4. fogyasztjuk (pld. joghurton)


...vagy sütire szórva

Íme a kereskedelemben kapható (legalábbis külföldön) rózsacukor:




Rózsacukor mellett levendula-cukor és fodormentás cukor is létezik. (a mentásat kipróbálnám kakaóval, vagy házi készítésű csokival:)

És végül egy kép, hogy egy szép edényben milyen jól mutat a rózsacukor:


És végül a megígért, saját tervezésű cimke (6,5 cm):




forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails