Barna műanyag cserép átváltoztatása

Nnnna. Tehát. Hol volt hol nem volt, vettem egy szép kis nagy cserép virágot magamnak. (Fogalmazni nem tőlem fogsz megtanulni...) Szóval, a virág szép, de a barna műanyag cserép amiben lakik, az csúnya. Szívem vágya egy valódi cserép kaspó, valódi mozaikkal. De addig is valamit kellett kezdeni a csúnya cseréppel, ezért hát (ahogy a képek is mutatják) először is lefestettem szürke akril festékkel, de úgy, hogy a végeredmény egy kőedényhez hasonló felület lett. Látszatra. Ehhez egy egyszerű háztartási szivacs segítségét vettem igénybe. (Kis fehér akril festék is van a szürke alatt imitt-amott, egy nem sikerült próba maradványaként...)
Ezután zöld és kék papírból kis kockákat vágtam ki, ezeket dekupázsoltam fel a cserép felső részére. Szerencsém volt, mert a minta pont kijött körbe, mintha ki lenne számolva, pedig de messze vagyok én attól, hogy ilyesmit számolgassak...
Az egész festés és dekupázs kb. 2 órámat vette el, de nem egyszerre készült el, mivel általában a kisbabám okán nincs 2 órám egyhuzamban ilyen kreativkodásokra.
De jó hogy már nem az a ronda barna cserép ormótlankodik az ablakban!


4 megjegyzés:

 1. De jó hogy idetaláltam! Szuper ötleteid vannak! Köszi!
  Merci

  VálaszTörlés
 2. Hello! Van valakinek ötlete müanyag viràgcserép festésére? Teraszra szànom és volt is egy probàm. Sajnos az elsö esö lemosta foltokban a festéket. (A boltban ahol vettem a festéket azt mondtàk, hogy ez kell nekem es az esös nap elött napokig szàradt a napon. Màr kö kemény volt a festékréteg). Hàt most aztàn rondàbb mint valaha! :( El vagyok kenödve! Segitsen valaki!
  Emailben is örülok bàrmilyen ötletnek ami jo lehet. :( noferet@gmail.com
  Köszönöm, Bea

  VálaszTörlés
 3. Szia! Én úgy tudom,hogy a sima akril festék száradás után nem oldódik vízben, tehát vízálló.

  VálaszTörlés
 4. Ez nagyon jó ötlet! Gratulálok! Lona

  VálaszTörlés

Hiba történt a modul működésében

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails